Inn på tunet
Bjørkevollen

Om Oss

Vi som bor og driver på Bjørkevollen er Astrid og Niels Richard Nyberg.

Høsten 2007 fikk vi oppfylt en årelang drøm om å bli bønder på egen gård.

Vi driver bl. annet med ved og høner i liten skala og vil gjennom utleie av vår trivelige kårbolig gjerne dele idyllen vår med småbarnsfamilier eller andre dyreglade.

Dyrene på Gården

Gårdshunden

Lasse er en munter golden retriver som elsker å få være med på alt som skjer.

MANDRAKE OG NALLE

Kattungene Mandrake og Nalle kom til Bjørkevollen 2016.

 

MONO, MUNTI og ANGI

Monolittprinsen kalles bare Mono og er en 24 år gammel fjording; vallak. Han var rideskolehest før vi kjøpte m for 8 år siden.

Munti er en nordlandshest/lyngshest. Denne rasen regnes som kritisk truet så den må taes vare på. Det ønsker vi å være med på.

Angi er en Islandshest som kom til gården i 2017.

 

mono

 

 

GEITER

I 2017 fikk vi også Bukken Snuffe og geita Lille Mee

 

DOKKA

I 2013 kom det kyr til Bjørkevollen. Kuene er av typen Vestlandsk Raukolle. Denne rasen regnes som kritisk truet (kun litt over hundre produksjonsdyr igjen (130 i 2013)) så den må taes vare på. Det ønsker vi å være med på. Det er født 3 kalver på gården.

I dag har vi kua Dokka og kalven Birka igjen.

 

 

KANINER

Nå har vi kaniner av typen Fransk Wedder og Belgisk Kjempe. Det er store kaniner. I sommermånedene har de gjerne unger. Ungene har passelig størrelse så de er lettere å ha på fanget og kose med.

sprett

-

-

ninakaren

HØNENE

Vi har 20 høner og en hane.

Hønene er ganske tamme og syntes det er stas å bli matet med for eksempel mais.

Om sommeren pleier de å få gå fritt i området bak låven. Da koser de seg veldig. Hanen passer godt på og samler hønene under låven når hønsehauken dukker opp!

hønene

FAKTABOKS

Hesterasen Nordlandshest/Lyngshest og kurasen Vestlandsk raudkolle regnes som bevaringsverdige husdyrraser i Norge. Begge rasene har kritisk truet populasjonsstørrelse. Kategoriseringen er iht. FAOs retningslinjer.

En rase er kategorisert som kritisk hvis:

·         Antall avlshundyr er mindre eller lik 100 (høy reproduksjonskapasitet) eller 300 (lav reproduksjonskapasitet).

·         Antall avlshanndyr er færre eller lik fem.